Verslagen NPC wedstrijden 2022 - 2023

De NPC 2022-2023 is afgelopen, aan het begin van de competitie is de vraag gesteld of de teams een kort verslag wilden schrijven van enkele wedstrijden, Piet heeft een verslag geschreven maar Paul heeft maar liefst van alle 14 wedstrijden een verslag geschreven, TOP Paul dat je dat gedaan hebt een mooie vulling op onze site, Hartelijk dank Paul. teamleider team 4

LAATSTE COMPETITIE -SPEELDAG (14e) op 15 april 2023.

PC Montferland 1 tegen Le Chateau 4.

Op 10 december hadden we thuis gespeeld tegen Montferland en met 5-3 aan de broek gekregen. Er lagen toen zeker kansen tegen de koploper. Waarom nu dan uit in Zeddam.

We gingen daar buiten spelen op een mooie accommodatie, gelegen in een dal. De tegenstander en gastheer Montferland was al kampioen en gaat promoveren naar de 5e divisie. We gingen met 2 auto’s en 8 spelers, inclusief Fons die nu zijn 1ste echte competitie dag ging beleven.

We werden gastvrij ontvangen. Kampioenwaardig. Met koffie, gebak en in de middag zelfs met bier, wijn en bitterballen!!!!

Bij de eerste 3 doubletten stonden Fons en Riet reserve. De kampioen ging strak van start en haalde alle 3 de partijen binnen. Fred en Henny gingen met 13-8 de boot in. Paul en Gerrie met 13-9 en Engelbert en Annemarie waren met 13-1 verlies wel erg snel klaar. Tussenstand dus 3-0.

De 2 triplets brachten geen verandering. Ook die waren snel klaar. Riet, Fred en Fons (op verzoek samengespeeld) verloren met 13-2 en dat gold ook voor Paul, Engelbert en Gerrie waar het plaatsen op een toch prima buitenbaan niet wilde lukken. Ook 13-2 verlies. Annemarie en Henny waren nu reserve. Tussenstand nu 5-0. Geen wedstrijdpunt voor ons.

Konden we dan nog een vuist maken in de laatste 3 doubletten. Ja dus en hoe. Paul en Annemarie wonnen met 13-12 en Gerrie en Engelbert wonnen idem met 13-12. Riet en Henny verloren jammer genoeg met 13-8. Fred en Fons stonden nu reserve. Eindstand hierdoor 6-2 voor Montferland. Verdiende winst en verdiende kampioen. Alle succes voor hen in de 5e divisie.

Wij zijn uiteindelijk geëindigd op de 6e plaats met 2 gelijke spelen en 3x winst. We raakten ingespeeld, want de 2e helft was beduidend beter dan de eerste helft. Al met al kijken we met plezier terug op een geslaagde competitie in de 6e divisie.

En nu op naar de interne zomercompetitie.

Paul van Boxtel

 

Teamcaptain. team 4

Verslag Le Chateau 4 tegen JBC Zevenaar 1

13e speeldag op zaterdag 25 maart 2023.

 

Nu thuis tegen Zevenaar 1, waar we uit met 6-2 van hadden verloren. Zij staan op de 2e plaats, dus een goede tegenstander. We waren weer met het team compleet. Fred was herstellende en kon zeker 1 wedstrijd meedoen. Annemarie ging nog voor 2 i.v.m. haar rug en Peter was hersteld van Corona.

Bij de eerste 3 doubletten stonden Annemarie en Engelbert reserve. Fred en Henny wilden deze pot graag samen spelen en deden dat voortreffelijk door te winnen met 13-5. Dat gold ook voor Paul en Gerrie, die met dik `13-2 de wedstrijd wonnen. Bij Peter en Riet was het spannender. Zij stonden uiteindelijk achter met 10-12 en verlies lag  voor de hand. Maar Peter koos in de laatste mene voor het risico en ging voor schieten voor 3. Geen gemakkelijke bal maar het lukte wel. 13-12 voor Peter en Riet. Top!! Dit gaf een ongekende tussenstand van 3-0.

Bij de triplets stonden Fred en Paul reserve. Beide wedstrijden werden jammer genoeg verloren. De pot van Riet, Henny en Engelbert zelfs met 13-0!! Gerrie, Peter en Annemarie gingen met 13-9 de boot in. Tussenstand nu 3-2 voor!!

Uit de laatste 3 doubletten moest minimaal 1 winstpartij komen om een gelijkspel af te dwingen. Fred en Gerrie stonden reserve. Zo gebeurde gelukkig. Onze Peter – maar nu met Henny- won weer met 13-12. Chapeau. Paul en Riet verloren met wisselend spel met 13-10 en Annemarie en Engelbert verloren met 13-8.

Tegen het verlies van 6-2 uit stond nu een gelijkspel met 4-4. Een prima teamresultaat.

De laatste wedstrijd zit er aan te komen. Op 15 april spelen we uit tegen Club Montferland, die inmiddels al kampioen zijn in onze poule. Benieuwd of we nog een plaatsje stijgen naar ranking 5.

 

Paul van Boxtel, teamcaptain.


Verslag JBC Lingewaard 3 tegen Le Chateau 4.

12e Speeldag op zaterdag 11 maart 2023.

 

We mochten nu uit naar Huissen. In november vorig jaar verloren we thuis dik met 6-2. Het zou dus een stevige kluif worden. Hun team bleek echter gewijzigd. 2 (goede) spelers waren naar team 1 gepromoveerd dus mogelijk lagen er nu kansen!!!

We waren met 7 spelers, inclusief invalster Gerda van Haren. Fred en Peter waren afwezig en Annemarie moet haar rug enigszins rust geven!

De eerste ronde doubletten kon beginnen. Riet was reserve. De verrassing was gelijk compleet. Henny en Gerda, alsmede Paul en Gerrie wonnen dik ieder met 13-3. Engelbert en Annemarie moesten behoorlijk aan de bak. Echter bij een achterstand van 10-7 pakten ze een mene van 5 punten om vervolgens nog het 13e punten te pakken. Top. Hierdoor stonden we dus met 3-0 voor. Ongekend.

Bij de triplets kreeg Annemarie rust. Gerrie, Paul en Engelbert gingen als een speer en wonnen snel en dik met 13-3. Riet, Gerda en Henny verloren in een spannend potje nipt met 13-11. De tussenstand werd daardoor 1-4 voor ons. Het 1ste wedstrijdpunt was al zeker binnen.

Uit de laatste 3 doubletten was 1 winstpartij voldoende voor de dagzege. Zo gezegd, maar toch nog beter gedaan, want Engelbert en Gerrie scoorden een dikke 13-0 winst en Paul en Annemarie haalden met 13-7 de partij binnen. Henny en Riet probeerden, maar moesten met 13-8 de partij aan de tegenstander laten. Eindresultaat 6-2 winst Le Chateau 4. Knap gespeeld en dik verdiend. ’n Dikke duim!

Paul van Boxtel

 

Teamleider.

10e en 11e Speeldag Team 4 Le Chateau.

De 10e speeldag was het team weer vrij, omdat onze poule maar 7 teams i.p.v. 8 telt.

De 11e speeldag op zaterdag 25 februari mochten we uit tegen Amicale Cuijk 2. Thuis hadden we 4-4 gelijk gespeeld. Dus het zou dus alle kanten op kunnen. Peter en Fred waren afwezig. Annemarie is herstellende van een rug kwetsuur dus daarom ging Annie (Schlangen) mee als 7e speelster.

De banen in de (kleine) hal - Amicale kent maar 2 teams – bestond uit een laag fijne grint. Bij het ingooien bleek al snel dat de boules heel makkelijk doorliepen en dus achter de but verdwijnen. Met dit in het achterhoofd begon de eerste serie van 3 doubletten. Annie stond reserve.

Paul en Gerrie starten aardig, maar keken al gauw tegen een achterstand aan. Het zat ze niet mee. Met 13-4 trokken ze aan het kortste eind. Dat gold ook voor Riet samen Henny. Die partij ging met 13-9 verloren. Annemarie en Engelbert hadden de beste kansen, maar met een mene tegen van 5 punten verloren ook zij met de stand 13-11. Een tussenstand van 3 – 0 voor Amicale was niet best.

Op naar de triplets. Annemarie stond reserve en kon haar rug even rust geven. Ook hier ging het trio Gerrie, Engelbert en Paul redelijk van start, maar ze raakten de grip op het spel kwijt en verloren met 13-7. Bij Riet, Annie en Henny was het niet veel anders. Zij verloren met de cijfers 13-4. We stonden dus nu dik met 5-0 achter en konden dus geen wedstrijdpunt mee naar Wijchen nemen.

De eer moest dan komen uit de laatste 3 doubletten. Gerrie stond nu reserve. Engelbert en Henny waren erg snel klaar, maar dan in positieve zin. Alles leek te lukken, hetgeen ook bleek uit de partijwinst met 13-2. Paul en Annemarie konden geen vuist maken. Ze gingen met 13-6 het schip in. De partij van Annie en Riet ging eigenlijk mooi gelijk op. Ze hadden een klein gaatje na een mene van 4 punten. Deze werd gelijk om zeep geholpen door een mene tegen van maar liefst 6 punten!!! Resultaat: verlies van de partij met 13-9. Het eindresultaat van de wedstrijddag: 7-1 voor Amicale Cuijk.

 

Het blijkt dat thuis spelen op je eigen banen toch een voordeel kan geven en een tegenstander uit zijn spel kan halen. Maar goed, dat is ook een leuk aspect van het spelletje boulen. Volgende keer beter!! 

Paul van Boxtel

teamleider team 4


 

Verslag Le Chateau 4 tegen De Teerling 3

9e speeldag op zaterdag 28 januari 2023.

 

We mochten nu thuis tegen de Teerling 3 uit Tiel. Op 1 oktober vorig jaar hadden we daar verloren met 6-2, terwijl we het gevoel hadden sterker te (kunnen) zijn. We hadden dus nu thuis iets recht te zetten en te bewijzen.

 

Van ons team waren Annemarie en Gerrie (nog steeds) op vakantie en Fred afwezig door ziekte. Gelukkig werd Edwin (weer) bereid gevonden om voor de 2e keer in te vallen.

De start van de dag was al niet goed. De tegenstander was “vergeten” dat we al om 11.00 uur van start gingen i.p.v. 12.00 uur. Rond 11.30 uur waren ze aanwezig om dus vertraagd te kunnen gaan spelen.

 

De start was natuurlijk met 3 doubletten. We waren met z’n 6-en iedereen moest dus 3x spelen. Het ging voortreffelijk alle 3 de partijen werden gewonnen. Peter en Riet, alsmede Edwin en Engelbert met de stand 13-11, terwijl Paul en Henny met maar liefst 13-0 de partij binnen haalden. Weelde. Tussenstand 3 tegen 0.

 

Toen 2x een triplet. Peter, Edwin en Riet verloren nipt met 13-9, maar Paul, Henny en Engelbert haalden met 13-2 weer een punt binnen. Tussenstand dus 4-1 oftewel 1 wedstrijdpunt hadden we zeker al op zak.

 

Toen de laatste 3 doubletten. 1x winst was voldoende om de dagwinst voor Wijchen zeker te stellen. En ja hoor! Dat lukte. Edwin en Engelbert wonnen dik met 13-3, Peter en Riet verloren nipt met 13-9 en Paul en Henny idem verlies met 13-9.

Eindstand: 5-3. Wat we dachten en wilden was dus gelukt. We hadden nu wel de winst.

 

Als we nu naar de stand in de poule kijken zijn we van de laatste plaats af. We zijn zowel Lingewaard 2 als nu ook De Teerling gepasseerd en staan nu op plaats 5. Heel netjes.

 

Op 11 februari is het team vrij. De volgende wedstrijd is dan pas op 25 februari uit tegen Cuijk. Annemarie en Gerrie zijn dan hopelijk uitgerust en terug van vakantie.

 

Paul van Boxtel

teamleider   

 

 


Verslag JBC Lingewaard 2 tegen Le Chateau 4

8e speeldag op zaterdag 14 januari 2023.

 

Het nieuwe jaar 2023 is begonnen. Zo ook de 2e helft van de boule-competitie 2022-2023. Voor de 2e keer -maar nu uit in Huissen- speelden we tegen Lingewaard 2. In september 2022 hadden we met 6-2 thuis van ze verloren. Zou dus pittig kunnen worden.

We vertrokken met 6 spelers, waaronder Edwin Ems als invaller. Dit zou zijn competitiedebuut gaan worden. 3 vaste spelers waren afwezig. Fred was aan het verhuizen, Peter bleef thuis en Henny zat zonnig in Sevilla – Spanje. Met 6 spelers moest iedereen dus 3 partijen aan de bak.

De eerste doubleronde eindigde positief. Paul en Riet pakten bij 12-12 het laatste punt en dus de winst binnen. Annemarie en Engelbert walsten met 13-3 over hun tegenstanders heen, maar het debuut van Edwin samen met Gerrie eindigde in 13-4 verlies. Het plaatsen mocht nog niet lukken. Tussenstand derhalve 1-2 voor ons!! Ongekende weelde.

De 2 tripletten verliepen aardig soepel. Paul, Engelbert en Annemarie wonnen met 13-9, terwijl de verrassing lag bij Edwin, Riet en Gerrie. Bij de stand 9-9 scoorde Le Chateau met een prachtig schot van Edwin 4 punten, waardoor ook deze triplet werd gewonnen. De tussenstand schoot dus door naar 1-4. Een gelijkspel hadden we zeker al binnen.

Uit de volgende 3 doubletten moest minimaal 1 partij gewonnen worden om winst zeker te stellen. Bij Paul en Annemarie wilde het niet lopen. Snel en dik verlies met 13-4. Maar Edwin en Riet haalden hun pot binnen met 13-8 en Engelbert en Gerrie wonnen duidelijk met 13-5. De eindstand dus knap met 2-6 voor Le Chateau. Echt knap gedaan. Dik proficiat.

 

Door deze winst zijn ze Lingewaard 2 op de ranking gepasseerd. Chapeau.   

Paul van Boxtel 


Verslag Le Chateau 4 tegen Club Montferland 1.

7e speeldag op zaterdag 10 december 2022.

 

Het weer is aardig omgeslagen. Het is koud en gaat vriezen. Het is dan ook even wennen in de speelhal. Maar goed de tegenstander was keurig op tijd vertrokken uit Zeddam en we konden strak om 11.00 uur starten. Fred viel voor de 2e keer (en dus laatste keer) in bij team 2, zodat we dus met z’n 7en konden spelen. We speelden tegen Montferland. Zij stonden nr. 1 in onze poule, dus we konden aan de bak.

Bij de 3 doubletten was Engelbert reserve. Peter speelde met Henny en wonnen de partij snel en gemakkelijk met 13-3. Tegenovergesteld ging het bij Riet en Gerrie. Zij gingen met 13-6 de boot in. Bij Paul en Annemarie was het close. Bij de stand 11-12 kon Paul 2 punten scoren. Het werd er maar 1. Dus het werd 12-12. Jammer dat je dan toch net 12-13 moet verliezen. Tussenstand 1-2.

Bij de tripletten zat Peter aan de kant. Engelbert, Annemarie en Riet gingen als een speer en met gemak werd het 13-4. Chapeau. Gerrie, Henny en Paul hielden het vol tot 10-10. Toen even een slechtere mene en weg was de partij met 10-13. Tussenstand nu 2-3.

We deden het dus lang niet slecht tegen de koploper en met nog 3 doubletten te gaan lagen er nog best kansen! Riet was deze keer de reserve. Paul en Gerrie wonnen keurig met 13-8, maar Engelbert en Annemarie konden geen vuist maken en verloren ruim met 13-3. Peter en Henny hadden hun 1ste pot ook samen gespeeld en dat ging perfect. Nu weer samen verliep minder goed. Wat eerst lukte, lukte nu dus niet en met 9-13 ging de winst naar de tegenstander. Eindstand daardoor 3-5 voor Montferland.

Zij staan boven aan. Wij sluiten de rij, maar het verschil was klein. Ons team kan nog groeien!! Even napraten, een lekkere borrel erbij en onze schoonmaakbeurt voor het clubhuis en de zaterdag was weer geslaagd.

 

Team 4: Henny, Gerrie, Annemarie, Riet, Fred, Engelbert, Peter en Paul wensen alle leden van Le Chateau fijne feestdagen en een fijn en gezond 2023 en voor de competitiespelers een sterk en strak 2e competitiedeel.  


Verslag Le Chateau 5 tegen Plop 8 in den.

 

7e speeldag op zaterdag 10 december 2022.

Op zaterdag 10 december 2022 gingen we naar Uden voor een wedstrijd voor de NPC tegen Plop 8. Met de auto door het koude en witte Brabant maar dat maakt het Brabantse land nog mooier. Na de heerlijke koffie om warm te worden begonnen we met ingooien om aan de baan te wennen. Dat kostte wat tijd want het was toch anders spelen dan onze eigen baan in Wijchen. Zoals gebruikelijk begonnen we met de doubletten. Daar verloren Gerda van Haren en Annetje Botman hun wedstrijd met duidelijke cijfers van 13-1. Helaas. De wedstrijd van Mary den Engelsman en Piet Kramer ging een lange tijd gelijk op en leek een spannende finish te worden. Maar helaas bij 9-9 sloeg de balans door naar Plop en wonnen zij met 13-9. In de derde wedstrijd speelden Remmy Kiers en Leendert van Gelderen. Remmy en Leendert scoorden het eerste punt. Vervolgens kwam Plop terug en liep uit naar 9-1. Dat was duidelijk, Remmy en Leendert waren even het gevoel kwijt. Zij gingen niet bij de pakken of boules neer zitten en pakten de draad weer op. Zij zetten een geweldige eindsprint in en wonnen met 13-9.  Een tussenstand van 2-1 voor Plop 8.

De tweede speelronde was voor de twee tripletten. Helaas gingen beide wedstrijden verloren. De uitslag was 13-3 en 13-7. Zo was de tussenstand 4-1 geworden. Dan moest het in de laatste ronde gebeuren. De verwarming in de hal deed het niet meer en de temperatuur was inmiddels behoorlijk gedaald. Er werd hier en daar ook al een jas aan gedaan om een beetje warm te blijven.

Mary en Piet begonnen goed en de wedstrijd ging weer gelijk op. Mogelijk kregen ze wat last van de niet zo behaaglijke temperatuur want de wedstrijd werd verloren met 13-9. De wedstrijd van Gerda met Leendert valt niet veel over te schrijven. Zij hadden echt last van de kou en er werd dan ook verloren met 13-1. De derde doublette partij was Gerda van Haren met Annetje Botman. Zij gingen geweldig van start en konden dat ook volhouden met een keer 4 en 5 punten. Zij zagen de 13 punten naderen en wonnen ook met 13-7.

Zo werd de eindstand 6-2 voor Plop 8. Een mooie wedstrijd maar we kijken er naar uit om straks in Wijchen revanche te nemen.

 

Leendert van Gelderen  


Verslag JBC Zevenaar 1 tegen Le Chateau 4.

6e speeldag op zaterdag 19 november 2022.

 

Mooi op tijd vertrokken we met 2 auto’s en 7 spelers (voor de 1ste keer) naar Zevenaar voor de 6e competitiewedstrijd. Peter was er nu niet bij.

De 1ste ronde stond Paul reserve. De banen/hal was mooi strak en egaal. Ede boules liepen dus als een tierelier. Dat bleek wel uit de 3 doubletten van Riet met Henny, Fred en Gerrie en Engelbert met Annemarie. Met weinig tegenpunten gingen ze alle 3 verloren. Tussenstand dus 3 – 0 achter.

De tripletten werden qua punten gedeeld. Paul, Annemarie en Gerrie haalden de wedstrijd binnen. Fred, Riet en Henny gingen met 13-10 net de boot in. Engelbert stond reserve. Tussenstand dus nu 4-1.

We moesten dus de laatste 3 doubletten winnen om er nog een gelijkspel uit te slepen. Jammer dan. 1x winst voor Paul en Annemarie en 2x verlies. Fred weer met Gerrie en Engelbert met Riet. Henny was nu reserve. Eindstand 6-2 voor Zevenaar. Jammer, maar waar!!!

We hebben toch nog een borrel gepakt op de wedstrijddag en het verlies. Het was geruststellend dat we op maandag 21 november weer kunnen trainen om zo mogelijk een beter resultaat neer te zetten!! (wie weet?!)

Paul van Boxtel

 

Teamcaptain.


Team 5 heeft thuis gespeeld op 12 november tegen Cloeck en Moedigh 6

Het was een gezellige en mooie wedstrijd

Uitslag 4 - 4

1e wedstrijd - doublet:

2 partijen verloren waar van 1 met 12 - 13 jammer

2e wedstrijd - triplet:

1 verloren met 11 - 13 ook jammer

3e wedstrijd - doublet:

2 gewonnen partijen 1 verloren 
maar tegenstander schoot but uit bij stand 9 - 10

Zij hadden helaas nog  3 boules over  dikke pech.

Er waren bij ons 2 geweldige invallers Annetje en Lia dank hier voor

Het was toch een mooie en gezellige dag

 

Piet Kramer
team captain team 5


Verslag 5e speeldag Le Chateau 4 tegen Lingewaard 3.

Zaterdag 5 november 2022.

 

De dag is begonnen met een luxe probleem. Alle 8 teamleden waren aanwezig, zodat er per speelronde 2 reserve moesten staan. Iedereen komt evenveel keren aan de beurt dus we z9ijn de 3 doubletten van start gegaan met Henny en Fred op de reservebank. Paul en Annemarie speelden lekker en haalden de partij vlotjes binnen. Riet en Engelbert verloren hun partij op het einde met 12-13. Had zo maar andersom kunnen zijn. Peter en Gerrie hadden sterke tegenstanders die vaak en goed schoten. Tussenstand 1-2.

Opmerkelijk bij de tegenstanders was de aanwezigheid van 3 jongere knapen uit ik meen Laos. Ze bleken ook in Frankrijk te hebben gespeeld. Hun techniek (schieten) was apart en afwijkend. Ze kozen een aantal keren voor de but en schoten die ook uit!!

De triplets werden gedeeld. Paul, Engelbert en Gerrie haalden hun partij binnen. Annemarie en Peter stonden nu reserve. Tussenstand 2-3.

Met de laatste speelronde was alles dus nog mogelijk. Gerrie en Riet stonden reserve.        Jammer dan. Alle 3 partijen gingen bijna kansloos verloren. Eindstand daardoor 2-6.     

Maar het was een prima teamdag, die gezellig met een borrel (of 2) is afgesloten.

Paul van Boxtel

 

Teamcaptain team 43e en 4e Speeldag Team 4 Le Chateau.

De 3e speeldag was het team vrij. De poule-indeling kent maar 7 teams, zodat je 1 thuis- en 1 uitwedstrijd minder speelt. Het is niet anders.

De 4e speeldag op 29 oktober mochten we thuis tegen Amicale Cuyk 2. De vereniging zou niet hebben geweten dat wij om 11.00 uur starten. Dus Cuyk kwam mooi op de oude tijd. De start verliep dus niet vlekkeloos. Team 2 speelde gelijktijdig en kwam een speler tekort. Fred is daar (succesvol) ingevallen. Wij konden gewoon met 7 spelers verder.

De eerste ronde stond Engelbert reserve. 1 doublet werd overtuigend gewonnen door Peter en Gerrie. De andere 2 gingen verloren. Tussenstand 1-2. De triplets werden gedeeld. Paul stond reserve. Gerrie speelde weer sterk en samen met Engelbert en Henny werd de partij binnengehaald. Tussenstand 2-3.

In de laatste speelronde van 3 doubletten werden er 2 gewonnen. Henny stond reserve.  De spannendste was die van Engelbert en Riet  bij de stand 10-10. Riet raakte het butje dat toen open in het veld kwam liggen. De tegenstander had geen ballen meer. Riet en Engelbert samen nog 3. In het vrije veld scoorden ze de 3 punten en de winst.

De eindstand werd dus 4-4. Ons 1ste punt. Yes. Gerrie had een topdag. Ze won alle 3 haar partijen. Grote klasse!!

Paul van Boxtel

 

Teamcaptain team 4

2e speeldag 1 oktober 2022.

BV De Teerling 3 tegen PV Le Chateau 4.

Voor de 2e speeldag in de 6e divisie mochten we uit tegen De Teerling uit Tiel. De parkeerplaats moesten we even zoeken. De hal was klein (voor 1 team) en de baan kende een speciale vloer/bedekking. Soort fijn zand en verdwaalde kiezels in diverse maten.

Engelbert en Fred kenden een strakke partij. Zij wonnen overtuigend met 13-8. Paul en Gerrie, alsmede Riet met Henny hadden weinig in te brengen. Ze hadden aardig wat moeite met de baan. 13-2 en 13-5 verlies zijn veelzeggende cijfers. Annemarie stond reserve.

Paul stond bij de tripletten reserve. Fred, Annemarie en Henny pakten met 13-5 de winst. Engelbert, Riet en Gerrie kwamen met 13-9 net te kort. Jammer!                                               Na deze 5 partijen stond dus de tussenstand op 3-2. Als kon dus nog gebeuren in laatste 3 doubletten.

En dat gebeurde dus ook. Alle 3 de partijen gingen een voor een verloren. Paul en Annemarie gingen met v13-6 de boot in. Bij de stand 8-6 scoorde de tegenstander 5 punten. Einde partij. Fred en Henny kwamen er ook niet uit en verloren met 13-7. Engelbert en Riet stonden licht voor, maar ook zij gingen toch met 13-9 de boot in.                                                De eindscore werd dus 6-2 voor De Teerling.

 

Wij willen graag De Teerling bij ons ontvangen en laten zien dat boulen ook anders kan!!  

Paul van Boxtel

teamcaptain team 4

1ste speeldag 17-9-2022

PV Le Chateau 4 tegen JBC Lingewaard 2.

De eerste speeldag. Altijd spannend. Zeker ook met een nieuwe teamsamenstelling. Ciska en Sjaak gestopt en de komst van Annemarie en Engelbert.

De start met 3 doubletten verliep zeker niet zonder kleerscheuren. De tegenstander bleek toch aardig ervaren en sterk, waardoor we krap met 12-13 / 8-13 en 11-13 verloren.               Dus gelijk met 0-3 achter!! Fred stond deze ronde reserve. Henny zat lekker in Frankrijk.

Bij de tripletten stond Peter aan de kant. De 1ste triplet werd in een spannend potje met 13-11 gewonnen door Annemarie, Engelbert en Paul. De 2e triplet met Riet, Gerrie en Fred kregen van de tegenstanders geen kans en verloren met 3-13. Tussenstand dus 1-4.              

De laatste 3 doubletten moesten gewonnen worden om gelijk te spelen. Riet was nu reserve. Peter en Engelbert wonnen sterk met 13-6. Fred en Annemarie kwamen sterk terug maar kwamen net tekort bij 11-13. Paul en Gerrie hadden jammer genoeg een slechte laatste mene en verloren met 9-13. Eindstand derhalve 2-6.

We hebben als team heerlijk gespeeld met verdienstelijke scores. Iedereen was tevreden. Annemarie en Engelbert zijn weer een ervaring rijker!!

 

Dank nog aan coach en scheidsrechter Fons.

Paul van Boxtel.