Foto´s en verslagen Toernooien


Ton Kolvoorttoernooi 23 april 2023

Het toernooi met de verrassingen

 

Het was het Ton Kolvoort toernooi dat traditioneel aan het einde van de competitie wordt gehouden. Ik vond dat er veel verrassingen waren, dus noem ik het nu maar even zo.

Het begon al met het weer, want dat kon alle kanten uit. En inderdaad we speelden eerst twee partijen buiten, maar moesten daarna naar binnen.

 

Maar buiten begon het al met verrassingen. Ik speelde met twee zg nieuwelingen die prima speelden en zie we begonnen meteen met 6 punten. En wonnen verrassend de eerste partij.

Onze dag kon niet meer stuk.

Ook Leendert zorgde voor een verrassing, want bij een stand van 12 - 12 had hij als enige nog een boule en jawel, hij legde hem op punt. Voor hem alle reden om even op de knieën te gaan en Fred was er natuurlijk als de kippen bij met zijn fototoestel om dat moment vast te leggen.

 Verder werden er meerdere partijen gespeeld met verrassende uitslagen.

 

 

 

De eerste prijs werd gewonnen door Roos Bosman en Martha en Peter van den Boogaard.


De tweede prijs ging naar Els Peters, Gees Muller en Petra den Ouden.

De derde prijs was voor Leendert van Gelderen, Gerda Schuurs en Wil Klaassen.

De Winnaars Ton Kolvoorttoernooi 2023

We sloten de dag af met een Oosters buffet.

Ingrid van Gelderen


                                     Koningsdag toernooi 27 april 2023                     

Niet alleen was onze locaties oranje gekleurd maar iedereen had zijn best gedaan om een oranje  tintje aan zijn outfit toe te voegen. Leuk hoor onder het genot van een bokkenpootje (aan de uiteinden niet bruin) maar oranje afgewerkt.

Net voor de start van het toernooi hebben we een dronk (oranjebitter) uitgebracht op de koning. Het was lekker weer de paraplu’s konden in de tassen blijven. We speelden melee, dus afwachten wie je boule maatje werd en wie je tegenstanders waren. Je kon geluk hebben maar natuurlijk ook pech, het lot beschikte. Er waren drie partijen gepland, de sfeer was ontspannen er werd sportief gespeeld. De winnaars hadden alle drie partijen gewonnen, de pluspunten bepaalden wie de 1ste, 2e of 3e werd.

 

 

1e Prijs Moulay Mansouri 28 pluspunten 

2e Prijs Dies Janssen 22 pluspunten

3e Prijs Engelbert v/d Berg 21 pluspunten

 


We kunnen op deze koningsdag met een oranje gekleurde glimlach terugkijken.

 

 

Els Peters 


Vrijwilligerstoernooi 13 mei 2023    

Wat boften we de hele week geregend en dan uitgerekend op zaterdag 13 mei prachtig weer. Het bestuur had alles geweldig voor elkaar, volgens mij hebben ze het zonnetje ook voor die dag geregeld. Leuke opkomst er waren 43 mensen gekomen waarvan 39 spelers. We werden ontvangen met koffie en een soesje, we kregen allemaal 2 consumptiebonnen. En als klap op de vuurpijl werden we op een jolige manier bedankt in het welkomstwoord van Leendert. Het terras zag er vrolijk uit, vlaggen tussen de bomen, muziek verzorgd door Fons. Allemaal vrolijke gezichten, we hadden er zin in. Remmy had de wedstrijdkaarten uitgedeeld en Fred was volop aan het fotograferen dus starten maar. 

Er werd fanatiek gestreden, deze ronde verliep eerlijk en sportief. Toen iedereen de stand had doorgegeven werden we verdeeld in groepjes van 4 á 5 personen. We gingen quizzen, de vragen waren best pittig en er werd natuurlijk afgekeken. Maar daar had de organisatie op ingespeeld want overal liep het bestuur (verkleed als boa’s) te controleren. Geen enkele groep had alle 15 vragen goed, er waren wel wat bezwaren over de antwoorden. Maar Remmy gaf zeer beslist aan dat over de uitslag niet kon worden gecorrespondeerd. Er zou nog een beslissing gespeeld worden tussen de hoogst scorenden.

 

 

Ondertussen had iedereen al gezien dat er een snackcar het terrein was op gereden. We wisten allemaal via de mail dat er voor de lunch gezorgd zou worden. Maar dit had niemand verwacht, ja het bestuur had leuk uitgepakt, alle vrijwilligers voelden zich echt gewaardeerd. Leendert opende het snackcar festijn en iedereen liet het zich goed smaken.

De 2e ronde liep een beetje uit daarom konden we kiezen tussen de beslissingsronde van de quiz of een 3e ronde boulen. We kozen met z’n allen voor de 3e ronde boulen en daarna volgde de prijsuitreiking:

1e prijs Marian Peemen                                    2e prijs Maria Erkens             3e prijs Harry van Weegen   poedelprijs Gerda Schuurs

Nog een prijsuitreiking voor de groepen in de quizronde:

 


1e prijs: Harry, Ann, Jo, Gerard en Steef       2e prijs: Miranda, Jaap, Joop en Rieke     3e prijs: Tiny, Bertha en Peter v/d Boogaard        Extra prijs Gijs van Brakel

Tot slot nog een algemene 1ste prijs een weekendje Wenen (alle namen in een hoed) en het lot viel op Gijs van Brakel. Het bleek een netje uien en daar kun je echt een weekendje van wenen.

 

We kunnen terugkijken op een prachtige dag en nogmaals bestuur hartelijk dank voor deze uitsmijter

                 De Quis winnaars

Onze nieuwe sponsor: Edwin Ems

Verslag Els Peters
Jan Muller Clubkampioenschap Doubletten

29-12-2023

 

Nog 1 keer knallen met z’n allen in 2023.

Er hadden zich 17 teams aangemeld. Helaas 1 team te weinig waardoor er teams vrij geloot moesten worden. Dat is jammer natuurlijk maar voor de rest was het een geslaagde dag.

We begonnen om 10.30 uur en rond 11.45 uur was iedereen klaar met de eerste wedstrijd.

In de kantine stond er een heerlijk lunch buffet klaar; erwtensoep met roggebrood en spek, broodjes die je kon beleggen met kaas en/of warme beenham en kersttol, koffie/thee/jus d’orange. Er was meer dan genoeg maar om 13.15 uur moesten we toch echt aan de tweede wedstrijd beginnen.

Aangezien er was afgesproken dat we allemaal tegelijk zouden beginnen aan de wedstrijden kon je nog lekker knabbelen van de zoutjes die op tafel stonden in de pauze tussen de tweede en derde wedstrijd. Uiteindelijk liep het tegen 16.00 uur en was het echt gedaan, de punten konden worden geteld, de spelers konden nog een borrelhapje nuttigen in de vorm van kaas en worst.

Leendert nam het woord voor de prijsuitreiking. Helaas kon Gees Muller er niet bij zijn om de prijzen uit te reiken. Twee willekeurige teams werden verrast met een fles glühwein, de top 3 kregen een medaille en de nr.1 ook een mooie wisselbeker.

Nr.3 waren Maria en Moulay, nr.2 waren Bertha en Jopie en de nr.1 waren Wil en Jo.

Er klonk een luid applaus voor alle winnaars en voor de organisatie, dubbel en dwars verdiend!

 

Sandra Claassen