Kampioenschap Doubletten met vaste maat 3 speelrondes woensdag 28 december 2022. 
CLUBKAMPIOENSCHAP

DOUBLETTEN 28-12-2022.

 

Eindelijk. Het heeft even moeten duren om weer een clubkampioenschap doubletten te kunnen en mogen organiseren. Woensdag 28 december 2022 was het gelukkig weer mogelijk om om de grote wisselbeker te strijden.

De wedstrijdleiding was in de deskundige handen van Remmy en Leendert. 24 koppels (oftewel 28 spelers) hadden zich ingeschreven. Extra detail: het waren 8 herenkoppels, 5 dameskoppels en 11 mix.  Een leuk en “sterk” koppel vinden is niet zo’n probleem. Het wordt pas spannend als door loting de poules (met ieder 4 koppels) bekend worden. Denk je kans te kunnen maken of wordt het knap lastig. Hoe je het ook wendt of keert: “je zult er om moeten spelen!”.

Eenieder ging vol goede moed van start en de 1ste winst en verliespartijen konden aan de wedstrijdleiding worden doorgegeven. Op het TV-scherm kon je de uitslagen en tussenstand volgen. Leendert nam ook tussentijds de microfoon ter hand en gaf aan wie tot dat moment nog ongeslagen waren.

Na uiteindelijk 3 speelronden bleek dat het herenkoppel Peter van Kruijsbergen en Bart Janssen samen met Gerard Rossen en Bert Jansen op een gedeelde 3e plaats stonden. Ieder 3 gewonnen partijen en een saldo van + 17. Een shoot out (tot 7 punten) moest gaan uit maken wie de 3e plaats zou pakken. Dat werden Peter en Bart. Extra inspanning. Extra proficiat.

De 2e plaats ging naar Han Toonen en Moulay Mansouri. 3 gewonnen en een saldo van + 19. De clubkampioenen doublet 2023 zijn geworden Engelbert v.d. Berg en Paul van Boxtel. Ook 3 gewonnen partijen en een saldo van + 24. Allen van harte proficiat.

Alle prijswinnaars werden gehuldigd. Kregen een prachtige medaille en een dinerbon van de sponsor van dit toernooi Restaurant/steakhouse Difference te Wijchen. Engelbert en Paul mochten ieder de grote wisselbeker hoog houden. Hun naam zal worden ingegraveerd.

Na de prijsuitreiking konden iedereen aanschuiven voor het stampotten – buffet. Ruim 30 personen deden zich te goed aan hutspot/boerenkool of zuurkool met (rook) wordt en vlees. Met een muziekje op de achtergrond en een glas bier/wijn of fris kon deze geslaagde dag worden afgesloten.

Speciale dank aan Piet voor het buffet, Fred voor de foto’s, de meisjes achter de bar voor alle drankjes en Remmy en Leendert voor de leiding. Top gedaan jongelui. Dank, dank.

Paul van Boxtel.

 

 


Triplettentoernooi 2022

Het tripletten toernooi

Ton Kolvoort toernooi)

 

In verband met het weer werd er binnen gespeeld.

In clubkleding werden de banen opgesierd en er werd spannend gestreden.

Mooi neerkomende boules. Maar ook minder mooi, of waar gaat die boule nou weer heen met de nodige verrassende kreten.

De bar liep als een trein met tussendoor aangeboden hapjes.

 

De wedstrijdleider was onder de bezielende leiding van Jo van Hees.

 

Winnaars

1e plaats,

Jopie de Kleijn - Piet Kramer - Fred Verweij

2e plaats,

Roos Bosman - Dies Janssen - Frans van Zutphen

3e plaats,

 

Gees Muller - Els Peters - Petra den Oude.

Koningsdag 2022

Koningsdag toernooi

27 april 2022

 

Een mooi toernooi deze Koningsdag. De oranje tinten op de baan vertelde zijn of haar eigen verhaal hierin.

Koninklijk werd er gestreden.

Genietend en met een hoog oranje gevoel, vlogen de boules over de banen.

 

Geweldig, en wat een inzet. Uiteraard kon de oranjebitter niet ontbreken.

De wedstrijdleiding was in handen van Remmy Kiers, ons aanstormend talent.

Ook dank aan Tiny de Kleijn voor de heerlijke muziek. Alles was weer tot in de puntjes geregeld.

 

Ook deze dag winnaars,

Eerste plek Wil Hermsen

Tweede plek Theo Dinnissen

 

Derde plek Peter van Kruisbergen.

Lady's Day 2022

Lady’s Day 18 mei 2022

 

Op 22 mei 2019 (alweer 3 jaar geleden) werd voor het laatst lady’s day georganiseerd. Gelukkig zijn de omstandigheden stukken verbeterd en konden we afgelopen woensdag 18 mei weer met z’n allen aan de bak.

 

Maar liefst 30 dames-koppels hadden zich ingeschreven. Wel minder als in het verleden, maar iedereen was al blij dat het weer door kon gaan.

Het park Le Chateau werd als vroeg opgetuigd en versierd door de vele mannelijke helpers als Gerard, Moulay, Leendert, Paul, Manfred en Han. De 60 dames werden met muziek onthaald – verzorgd door Tiny- en konden zich vervolgens melden bij de wedstrijdleider oftewel onze Jo.

 

De eerste wedstrijdronde kon keurig op tijd starten. Het weer was prachtig. De stemming was opperbest. Zoals ook in voorgaande jaren waren er genoeg dames uitgedost met een prachtig hoedje. Het mooiste, origineelste zou later een prijs ontvangen.

 

Voor de inwendige mens was de bar open. De zwagers Gijs en Bert deden natuurlijk hun uiterste best, terwijl René en Wil buiten de broodjes frikandel of hamburger klaar maakten. Daarnaast werden in de namiddag 4x hapjes geserveerd. Natuurlijk weer vakkundig klaargemaakt door onze Piet.

Zo’n dag gaat (achteraf) natuurlijk best wel snel voorbij en voordat je het weet kun je de prijzen gaan uitdelen.

 

Als gebruikelijk werden via verloting 10 bossen bloemen uitgereikt. ’n Paar Chateau- dames waren een van de gelukkigen. De prijs voor de mooiste kleding ging naar Anna Bodewein en Jenny Wilms, beiden afkomstig uit Venlo. Hun kleding viel op door de kleuren - combinatie zwart met goud en de vele gouden versierselen. Top.

 

Onze clubfotograaf Fred Paparazzi heeft vele momenten strak op foto vastgelegd. Dat geldt ook voor de huldiging van de uiteindelijk toernooiwinnaars. De toernooiwinst ging met dikke cijfers naar de Chateaudames Hennie Verschuren en Petra den Ouden. De bon en bloemen werd uitgereikt door onze voorzitter Leendert. Dat geldt ook voor de 2e prijs aan de dames Hilda van Kesteren en Wil Grotens (Lingewaard) en de 3e prijs aan de dames Thea Rovers en Nellie Aldenhuijsen (Plop).

Een poedelprijs mocht niet ontbreken. De Chateaudames Thea Hecker en Dory Kerstens mochten een (2e) bos bloemen mee naar huis nemen.

 

Dank iedereen voor een mooie, gezellige en geslaagde Lady’s Day 2022.

 

 

Paul van Boxtel

Sextettentoernooi 7 mei 2022

Sextetten toernooi

7 mei 2022

 

Een goed geslaagd buiten toernooi! Zes partijen per team: 3x triplet, 2x doublet, en 1x tête à têtte, dus werd er vroeg begonnen. Totaal deden er 13 teams mee, mooie opkomst.

Ook hier spannende partijen.

De banen lagen er weer fantastisch bij, Gerard en medewerkers, top!

Ketsende boules, opspattend grind, verschillende tinten butjes, herkenbare en minder herkenbare boules.

Dus af en toe om de boules heen draaien en gezamenlijk turen om de best liggende boule. Verzorgde hapjes, thee, koffie, of andere dorst.

Lunchtijd: Met over en weer babbelen over de gewonnen of verloren partij.

Alles met lekkere muziek, verzorgt door Tiny de Kleijn.

Een mooie dag en top geregeld.

 

Met dank aan Jo van Hees voor zijn tomeloze inzet en realisatie van dit toernooi! Hans Nillissen, ook bedankt als official.

 

Winnaars

1e plaats: JBV Amicale Cuijk

2e plaats: Jeu de Boulesclub Lingewaard

 

3e plaats: Gemert de Boules

Jubileum Feest en Toernooi

In het najaar van 2020 bestond onze vereniging 20 jaar. Hoera. Echter door de pandemie en alle maatregelen konden we dat toen niet vieren.

Er was al wel een jubileumcommissie met Els, Bertha, Gees, Gerard, Paul, Fred en Leendert, maar de ideetjes konden in de ijskast.

In 2021 werd het gelukkig weer mogelijk om heerlijk buiten te boulen en dus -alsnog- een leuk jubileumfeest (inclusief boultoernooi) te organiseren op woensdag 21 juli jl. Maar liefst 62 leden schreven zich in voor deelname aan het MIX-toernooi met 3 speelrondes. Onze wedstrijdleider Jan Geutjes zorgde per ronde voor de loting van de mixkoppels en noteerde natuurlijk per ronde de uitslagen. 

 

In 2021 werd het gelukkig weer mogelijk om heerlijk buiten te boulen en dus -alsnog- een leuk jubileumfeest (inclusief boultoernooi) te organiseren op woensdag 21 juli jl. Maar liefst 62 leden schreven zich in voor deelname aan het MIX-toernooi met 3 speelrondes. Onze wedstrijdleider Jan Geutjes zorgde per ronde voor de loting van de mixkoppels en noteerde natuurlijk per ronde de uitslagen.

 

Het weer was gewoon fantastisch. Het park was gezellig aangekleed met vlaggen, ballonnen en stickers. De sfeer was heerlijk relaxed. Iedereen had het naar de zin. De muziek van Fons galmde over het terras en de volle wedstrijdbanen. Na de 1ste speelronde kreeg iedere speler een fotocollage, waarop deels een clublid stond afgebeeld. Je moest proberen te herkennen en aangeven wie wie zou zijn. Een leuk prijsje voor de beste man en beste vrouw kon hier mee worden verdiend.

Gelijker tijd stonden er als lunch broodjes kaas, ham en cervelaat klaar + ‘n bak gekookte eieren + krentenbollen. Wilde je een consumptie dan kon je bij de bar terecht die natuurlijk keurig werd verzorgd door Henny en Ria. Alle drankjes kenden een jubileumprijs van €1,00.

Zo rond 15.30 uur waren alle mixpartijen gespeeld en kon Jan Geutjes de uitslag op gaan maken. Bij de heren was er een duidelijke winnaar Bert Kroon. Bij de dames lag dat anders. Er moest een shoot – out komen tussen Bertha en Jopie, omdat ze een gelijke score hadden. Ieder mocht 1 bal proberen zo dicht mogelijk bij de but te leggen. Jopie werd winnares. Zowel Bert als Jopie kregen ieder ‘n bak kersen +’n bak  aardbeien als fruitprijs. Gelukkig was er ook een poedelprijs beschikbaar.

Bij de dames gingen de mandarijnen naar Lia Mali en bij de heren de watermeloen naar onze Jan Botman. 

In de tussentijd was er een rijdende  frituurwagen het park opgereden. Leendert liet eenieder weten wat daar zo allemaal te halen viel (frites, snacks, vega, glutenvrij e.d.) Tevens bedankte hij de vele vrijwilligers bij onze club en natuurlijk de jubileumcommissie voor hun werk. Men had zeker honger, want in no time zat de een al te eten en de ander te bestellen. Als verrassing kwam ook een ijsco – wagen met divers schepijs het terrein op. Er bleken behoorlijk wat liefhebbers te zijn. Ook leden die niet konden spelen maar gelukkig wel aanwezig waren voor de warme hap en het ijs. 

Tussentijds waren de formulieren van de fotocollage nagekeken. Er was slechts 1 persoon met nul fouten. Dat was Tiny de Kleijn. Hij ging met een ananas naar huis. Bij de dames waren er 4 met 2 fouten. Na loting kwam Henny Kramer als gelukkige uit het zakje. Zij ging met een zak appeltjes naar huis.

 

Als het goed is gegaan heeft onze Fred Paparazzi heel veel momenten op foto vastgelegd. Het zal vast leuk zijn om deze geslaagde (jubileum) dag met al z’n deelnemers, supporters en winnaars op foto terug te zien.

Wij als jubileumcommissie vonden het erg leuk om deze dag te organiseren en zijn heel blij dat het weer meewerkte en dat iedereen genoot van de gekozen frituurwagen en ijscokar.

 

De jubileumcommissie: Els, Bertha, Gees, Gerard, Paul, Fred, Leendert.  

Verslag: Paul van Boxtel