Door diverse omstandigheden hadden we op onze website een achterstand met droevige berichten bij onze vereniging.

 

Hieronder berichten we u van 3 leden een In Memoriam die de afgelopen periode zijn overleden.


Martin van Sambeek

1939 - 2022

30 april kregen we het droevige bericht van de dochter van Martin dat hij een ernstig ongeluk heeft gehad, hij is door een berijder van een elektrische fiets aangereden met als gevolg dat hij van zijn nek af verlamd was en daardoor is overleden.

Martin die vanaf februari 2019 lid was van onze vereniging was een rustige man die wekelijks enkele keren per week op zijn fiets vanuit Nijmegenbij ons een partijtje kwam boulen, we hebben hem daar van zien genieten. Hij was goedmoedig en had op zijn manier veel humor.

Familie en vrienden van Martin veel sterkte in deze droevige omstandigheden.

 Mien Hundertmark

1943 - 2022

In Memoriam


 

Op 22 april waren wij bijeen om afscheid te nemen van Mientje zoals we haar noemen bij Petanque Vereniging Le Château.

We wisten al even dat het niet zo goed ging met Mientje. Maar na een slecht berichtje van Hans was het toch even schrikken en is er direct veel om over na te denken.

Samen met Hans is Mientje ongeveer 20 jaar lid van de Jeu de Boules vereniging geweest. Ongeveer, want zo lang terugkijken en herinneren wil dan wel eens lastig zijn om het juiste gegeven te hebben. Maar Mientje zou zich op 1 september 2003 hebben aangemeld bij Le Château.

In die jaren die volgden hebben zij gespeeld bij Le Château maar ook deelgenomen aan de NPC competitie en veel toernooien bezocht. In die tijd is er kennis gemaakt met veel verenigingen in de regio.

Zo speelde Mientje in een team met Mienke Derks in de Afdelings Wintercompetitie.

  Het spelen met Mientje ging altijd op een plezierige manier maar wel zeer geconcentreerd want het ging toch om het winnen. Maar ook met een drankje na afloop van de partij ongeacht het resultaat. Maar voor de NPC zal het mogelijk wel eens anders zijn geweest.

We hebben Mientje en Hans zeer regelmatig op de fiets zien komen uit Beuningen. En dan niet alleen als de zon schijnt. Ook met minder mooi weer kwamen ze op de fiets. Of beter, het moest erg slecht weer zijn om niet met de fiets te komen. Zij zagen dat als een aardige warming-up.

Deelname aan de jaarlijkse Lady’s Day deed Mientje met Annie Schlangen. De dames waren keurig opgedoft met ludieke hoedjes. Een prachtige dag waarbij het resultaat minder belangrijk is dan het meedoen.

In 2011 staat er in de boeken dat er werd deelgenomen aan de Clubkampioenschappen en samen bereikten zij de vierde plaats. Het leverde geen prijs op maar het staat wel in de boeken.

In dat jaar werd het team met Mientje en Hans Kampioen van de Afdelings Winter Competitie met als gevolg een Promotie.

Kortom 2011 was een succes jaar !

De laatste paar jaar werd er minder gespeeld voor de NPC want toen werd er voorrang gegeven aan een reisje naar de kinderen in het buitenland. Zeer begrijpelijk.

Mientje en Hans waren er niet alleen voor het boulen, maar zij hebben ook een grote bijdrage geleverd aan de vereniging in de vorm van de bardienst, de was dienst en het schoonmaken. Zaken die door de leden worden gedaan.

 

 

Wij  wensen Hans en familie namens PV  Le Château veel sterkte in de komende tijd.Ons bereikte het droevige bericht dat op 86 jarige leeftijd is overleden ons

 

gerespecteerd lid:

 

Huub Slangen

 

In de aanhef op de op de kaart staat: “wat hebben we samen een mooi leven gehad.” Mooi als je dat kunt zeggen. En 86 jaar is ook een mooie leeftijd.

Van die 86 jaar is Huub bijna 20 jaar lid geweest van Petanque Vereniging Le Chateau, of wel de Jeu de Boules club. Huub en Annie werden op 16 juni 2003 lid van Le Chateau.

Samen met Annie hebben zij hun steentje bijgedragen binnen de vereniging. Aanvankelijk speelden we Jeu de Boules in de voortuin van het kasteel in Wijchen en daarna speelden we enkelejaren in de oude gymzaal waar we heel wat zelfwerkzaamheden deden en Huub er ook vaak bij aanwezig was. Zo kwam Huub ook regelmatig opdagen toen we in 2014 een nieuwe hal mochten bouwen en veel leden een bijdrage leverden.

Maar het belangrijkste voor Huub waren eigenlijk wel de clubavonden en middagen. Een potje Jeu de Boules spelen met wie dan ook. We hebben binnen de vereniging enkele regels waar we ons aan moeten houden, nl respect en Iedereen speelt met iedereen. En dat paste precies in het straatje van Huub, hij speelde met iedereen, tegenstander of medespeler en had voor iedereen respect.

 

Huub speelde niet veel competitie of toernooien maar de wedstrijden met na afloop een barbecue of lekker buffet daar hield Huub wel van, Daar kon hij van genieten, een echte Bourgondier met Limburgse inslag.


Als echte Limburger was Huub vele jaren aanwezig op onze Carnavalstoernooien en altijd weer verkleed als die enige echte Clown

 

met een lach op zijn gezicht. De vrolijkheid straalde er van af, hij had het helemaal naar zijn zin en in die creatie heeft hij verschillende keren de prijs van de best verklede speler gewonnen.

Huub was een rustige man die graag op de clubdagen een potje Jeu de Boules speelde en daar kon hij van genieten.

Hij speelde met veel plezier en genoot met volle teugen want boulen vond hij prachtig maar de nabespreking met zijn boulmaten was zeer belangrijk. Aan de stamtafel zitten genieten met een heerlijk borreltje erbij.

De laatste paar jaar ging het met de gezondheid van Huub wat minder, maar toch kwam hij nog regelmatig op de zondagmiddag mee met Annie. Hij genoot nog steeds van het spelletje Jeu de Boules en het praatje en drankje na afloop.

Begin dit jaar kreeg Huub meer problemen met zijn gezondheid en kwam hij niet meer zo regelmatig en moesten we hem al een tijd missen.

En nu blijven de herinneringen over.

Op de kaart staat ook: "Je hebt genoten van het leven en wij van jou". En wij is zeker ook van toepassing namens de leden van Le Chateau.

 

Annie, namens alle leden van Le Chateau, wensen je met de kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd.